Laat je verrassen; Met minder doen méér betekenen voor de natuur.

Dit keer totaal wat anders aan schrijfinspiratie dan je loopbaan en het vinden van je ‘Kwispelende Staart’. Wellicht kan ik je ook hiermee op nieuwe inzichten brengen, een goed gevoel geven of gewoon even amuseren met een stuk tekst. Wat uiteindelijk weer kan leiden tot stof tot nadenken. Wandelcoaching in de natuur maakt bij als coach ook zeker nieuwe inzichten los. A fijn, maar waar gaat het nou over?  Dit keer gaat het over bloemetjes en bijtjes. Ja uh.. in letterlijke zin dan he! 

Beleidsmakers hebben de noodklok geluid in verband met een groeiend tekort aan insecten in ons land. Natuurmonumenten (en ING) zijn een actie gestart. Voel jij het ‘Oerrr’ gevoel ook al rommelen? Wil jij zelf (op eigen houtje) ook wat terug doen voor de insecten? (Muggen wat mij betreft zeker niet inbegrepen. Al hebben die misschien weer een rol in ‘het op peil houden’ van de bevolkingspopulatie door het verspreiden van virussen..)

Jij kunt namelijk ook iets doen door alleen maar iets minder te doen.

Voor insecten die de natuur in bloei zetten, kun je heel makkelijk iets terug doen. En nee, je hoeft geen ‘insecten sekte’ te beginnen. Dit is een makkie. Jij kunt namelijk ook iets doen door alleen maar iets minder te doen.
Dat klinkt aangenaam toch? Of surrealistische? Hier is de realiteit:
Laat je onkruid staan in je tuin daar waar jij vindt dat het kan en laat je verrassen. Wellicht bloeit er wel iets heel ‘bloemigs’ uit op.  Gratis en voor niets. Onkruid trekt vaak insecten aan. Het groeit immer niet voor niets..

Is iedereen niet een beetje een wereldverbeteraar als het om ‘je eigen wereldje’ gaat?


Ben ik een wereldverbeteraar? Ik noem mij in deze liever een ‘wereldversimpelaar’. Is iedereen niet een beetje een wereldverbeteraar als het om ‘je eigen wereldje’ gaat?
Ben jij stiekem fan van bijen? Of wil je gewoon een keer aardig voor ze zijn en jezelf en je tuin opvrolijken met een mooi bloemetje? Dan werkt het blijkbaar (ben ik bij toeval achtergekomen) om Salvia, of beter bekend als Salie te planten.
‘Zalig’ zeg, het is hier namelijk de hele dag ‘bijenspitsuur’ in de tuin bij de salie.

Fijn om dan te beseffen dat er wel degelijk nog heel wat insecten zijn. (Of die paar bijen die nog over zijn, komen nu allemaal hier..) In ieder geval, kunnen we dan nu ook nog een handje helpen om het percentage weer wat op te krikken. Laten we de ‘circle of life’ gewoon lekker rond houden. Toch Sir Elton John?

Benieuwd hoe de natuur en een goed gesprek jou kan inspireren of stimuleren bij het behalen van jouw persoonlijke doelen op werk en/of privé gebied? Lees wat ik als wandelcoach voor jou kan bieden? Wandelcoaching


Stefan Kool
Integratief loopbaancoach en wandelcoach


Werkenden en werkzoekende inspireren en ondersteunen om weer plezier te krijgen in hun werk door hun talent(en) te kunnen gebruiken, dat is waar ik van ga kwispelen. Samen sporen wij met integratieve coaching op maat jouw kwispelende staart op, zodat je meer werkplezier en balans kunt ervaren en hiervan kunt gaan genieten.


Meer inspiratie    

Persoonlijke coaching en loopbaancoaching

Gepubliceerd door Koolsultancy

Loopbaancoaching, Persoonlijke coaching, inspiratie en advies. Koolsultancy is een bron van inspiratie voor jouw loopbaan en levenspad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: