Van ’dertigersdilemma’ naar Dertigers Deal; vooraankondiging

Voelt het alsof je geleefd wordt? Lijkt chronische stress jouw tweede natuur? De boel geregeld krijgen als drukke dertigers met kinderen gaat niet van een luie dakje. Je hebt veel verantwoordelijkheden, ontzettend veel te onthouden, te plannen en keuzes te maken. Daarnaast is de kans groot dat je in deze levensfase ook nog eens hebt te dealen met moeilijke vraagstukken: Is dit wel wat ik echt wil? Heb ik het wel goed voor elkaar? Ben ik een goede ouder? Werk ik niet te veel? Als ik minder ga werken heb ik te weinig te besteden. Dit slokt veel van jouw persoonlijke bandbreedte op. Het kost je flink wat energie, tijd en beperkt je dagelijkse levensgenot aanzienlijk. Al is het ook goed dat je je bewust bent en je afvraagt wat je nu echt wil. Het liefste wil je het allemaal nu, alleen is dat wel zo realistisch? Maak van je dilemma een deal door drastisch anders te denken en te gaan doen, ik vertel je hoe en houd het kort, voor nu.

Als bovenstaande vragen jouw flink bezig houden en niet loslaten is de kans groot dat je in een dertigersdilemma zit. Daar wil je natuurlijk graag doorheen, je kunt er namelijk moeilijk omheen..
Je bent echt niet de enige. Veel dertigers verkeren regelmatig in zwaar weer in de zogeheten quarter life levensfase. Deze tropisch regenbuien (in de tropen jaren..) zijn mij ook zeker niet onbekend. Een drukke baan met veel verantwoordelijkheid en een huishouden runnen met een kind of kinderen die je de wereld gunt. Dit allemaal in combinatie met de huidige snelle tijd, vele mogelijkheden en digitaliteit. Zie jij vaker een beeldscherm dan je eigen kind(eren)? En wil je dat wel? Tijd voor nieuwe keuzes?

Van jouw dertigersdilemma kun je ook een dikke Dertigers Deal maken door een aantal cruciale punten en wensen helder te krijgen. Dit proces en overzicht brengt veel meer rust, voldoening en een nieuwe focus. Ook dankbaarheid en plezier om weer meer te kunnen genieten van wat er al is.

Wil jij ook weten hoe je van jouw dertigersdilemma een Dertigers Deal maakt?

Met zon deal weet je welke stappen jij nu kunt nemen en welke stap(en) je nog even laat wachten. En.. hoe je daar óók tevreden en content mee kunt zijn zodat jouw ‘staart’ weer vrolijk gaat ‘kwispelen’ (figuurlijk dan he!).
Om je handvatten en inzichten te geven heb ik een uitgebreid artikel geschreven. Deze deel ik binnenkort voor jou om te lezen en daarin vertel ik je meer over hoe ook jij van jouw dilemmas een deal kunt maken. Dan hoef je nu nog even niets;).

Is dat even fijn. Tot snel!
dertigers, f

Gepubliceerd door Koolsultancy

Loopbaancoaching, Persoonlijke coaching, inspiratie en advies. Koolsultancy is een bron van inspiratie voor jouw loopbaan en levenspad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: