Soul-liciteren; met plezier solliciteren

Soul-liciteren?! Sollicitatiegesprekken… Wie vindt ze niet lastig en spannend? Weet dan dat het heel anders kan. Dat je ook met vertrouwen en zelfs met plezier naar een sollicitatiegesprek kunt uitkijken. En dat zorgt er weer voor dat je veel makkelijker dé sollicitatiebrief schrijft. 1 en 1 = 2. Hoe dan? Via hart en ziel soul-liciteren! Je gaat daarbij uit van je eigen kracht. Jouw geheime wapen is jouw unieke ik, jouw eigen authenticiteit. Hoe zet je dit effectief in?

Zelf ken ik weinig mensen die het echt leuk vinden om te solliciteren. Wat kun je precies verwachten? Jezelf verkopen, hoe doe je dat? Klinkt als een bekend verhaal, toch? Motivatiebrieven schrijven en het beste van jezelf op maximaal twee pagina’s krijgen (je curriculum vitae). Met dat ene doel: uitgenodigd worden op sollicitatiegesprek bij een werkgever waar jij graag wilt werken.

Soul-liciteren is win-win:

Met vertrouwen en plezier uitkijken naar je toekomstige sollicitatiegesprek, helpt je om echt een goede brief te schrijven
Soul-liciteren = Meer plezier beleven aan solliciteren.

Met het mooiste uniform en perfect marcherend in de langste linie ga je de oorlog niet winnen. Met een goede strategie en het juiste equipement wel. Met soul-liciteren doe je dit door het inzetten van jouw potentieel, jouw eigen uniekheid. Jezelf zijn en blijven tijdens het sollicitatiegesprek. Dit maakt jouw strategie uniek en dus onderscheidend. Maar hoe doe je dit? Je kunt je best doen perfect in de maat te lopen en dit ook zo te laten lijken. Ga je dan voor de winst of voor een goede match? Een goede match maak je niet, een goede match ontstaat. ‘Je kunt niet meer dan je best doen’ heb ik vaak als troostende woorden gehoord. Dit klinkt oppeppend en geruststellend maar dit is niet het antwoord voor de oplossing. Het antwoord is eerder: ‘Je hoeft niet meer dan jezelf te zijn’.

Hoe werkt ‘soul-liciteren’ precies?

Het echt goed leren doen van sollicitatiegesprekken (talenten uitgezonderd), leer je vooral door het gewoon te doen. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Een sollicitatiegesprek is niet veel meer dan een concept met procedures dat doorlopen wordt.

Klik hieronder voor meer informatie over een sollicitatieadvies consult. Maar.. binnenkort geef ik ook een workshop soul-liciteren! Meld je nu aan voor de workshop soul-liciteren; met plezier solliciteren

Koolsultancy persoonlijke coachingOm jouw maximale zelf te leren presenteren tijdens een sollicitatiegesprek en jouw eigen uniekheid in te zetten als geheime wapen, bied ik met Koolsultancy sollicitatie adviesconsults aan. Samen oefenen we één of meerdere sollicitatiegesprekken. Dit doen we door middel van een rollenspel. Een rollenspel waarin ik de sollicitatiecommissie speel en jij jezelf. Jij bent jezelf, zodat jij leert gewoon jezelf te zijn en blijven tijdens een sollicitatiegesprek.

Sollicitatie adviesconsult

De switch maken naar soul-liciteren leidt tot meer zelfverzekerdheid en plezier.

TIP: Draai het eens om! Hoe vaak krijg jij echt goede vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprek? Vaak zijn sollicitatiecommissies, gelegenheidscommissies met naast iemand van P&O/management, een gelijkwaardige potentiële toekomstige collega. Voor deze ‘toekomstige collega’, is het vaak ook een spannende aangelegenheid. Hij/zij voert deze sollicitatiegesprekken ook niet dagelijks. Beter gezegd: als jij al op je tweede of derde gesprek komt, ben jij inmiddels al stukken beter ingewerkt in het voeren van de gesprekken. Dan sta je dus 1-0 of zelfs 2-0 voor.


Workshop soul-liciteren

Wil jij ook de switch maken naar soul-liciteren en met meer zelfverzekerdheid en plezier gaan solliciteren?

Woensdag 17 april biedt ik een voor jou unieke gelegenheid om soul-liciteren te gaan ervaren. Maak kennis met een nieuwe kijk op solliciteren, leer en experimenteer met meer jezelf zijn en blijven tijdens het gesprek. In de workshop soul-liciteren leer je hoe je bovenstaande inzet als strategie. Daarbij ben je jezelf en blijf je jezelf. Niet minder belangrijk: je gaat het (sollicitatie)gesprek aan op basis van gelijkwaardigheid. De werkgever zoekt namelijk iemand en jij komt wat brengen.

Wil jij ook plezier beleven aan solliciteren? Kom ‘soul-liciteren’ en meld je nu aan. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. En om het nu al leuk te maken.. Meld je uiterlijk 21 maart a.s. aan en profiteer van een early bird lente korting!

Meer informatie/aanmelden:

Workshop soul-liciteren


Waar ik als loopbaancoach jou voor wil uitdagen is dat jij jouw maximale zelf leert te presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. Experimenteren met nieuw gedrag, vertrouwd raken met sollicitatiegesprekken en het eigen maken. Als coach zit mijn kracht in het ondersteunen van jou om jou jezelf te laten zijn en het beste uit jezelf te halen.

Stefan Kool

Koolsultancy

Wat anderen zeggen over soul-liciteren:

“Soul-licteren spreekt ontzettend tot de verbeelding”
(Eventmanager de Broekriem)

‘Solliciteren op gelijkwaardig niveau is een interessante uitgangspositie!’
(Deelnemerworkshop)

Kom soul-liciteren ervaren en meld je nu aan voor de workshop.

Flyer Soul-liciteren-page-001(1)
©Koolsultancy
(coaching -inspiratie -advies)
Contact@koolsultancy.nl
06-45890876
KvK: 71875468
Koolsultancy.nl

serveimage
Koolsultancy zit ook op Facebook
serveimage (1)
Deze blog direct in jouw inbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Copyright © 2019 Koolsultancy                                  KvK: 71875468                            Koolsultancy (coaching – Inspiratie – advies)

%d bloggers liken dit: