Soul-liciteren; met plezier solliciteren; jezelf blijven als sollicitant onderscheid jou.

Soul-liciteren?! Sollicitatiegesprekken… Wie vindt ze niet lastig en spannend? Weet dan dat het heel anders kan. Dat je ook met vertrouwen en zelfs met plezier naar een sollicitatiegesprek kunt uitkijken. Dat zorgt er weer voor dat je veel makkelijker dé sollicitatiebrief schrijft. 1 en 1 = 2. Hoe dan? Via hart en ziel soul-liciteren! Je gaat daarbij uit van je eigen kracht. Jouw geheime wapen is jouw unieke ik, jouw eigen authenticiteit. Hoe zet je dit effectief in?

Zelf ken ik weinig mensen die het echt leuk vinden om te solliciteren. Wat kun je precies verwachten? Jezelf verkopen, hoe doe je dat? Klinkt als een bekend verhaal, toch? Motivatiebrieven schrijven en het beste van jezelf op maximaal twee pagina’s krijgen (je curriculum vitae). Met dat ene doel: uitgenodigd worden op sollicitatiegesprek bij een werkgever waar jij graag wilt werken.

Soul-liciteren = Meer plezier beleven aan solliciteren.

Soul-liciteren is win-win
Met vertrouwen en plezier uitkijken naar je toekomstige sollicitatiegesprek, helpt je om echt een goede brief te schrijven

Met het mooiste uniform en perfect marcherend in de langste linie ga je de oorlog niet winnen. Met een goede strategie en het juiste equipement wel. Met soul-liciteren doe je dit door het inzetten van jouw potentieel, jouw eigen uniekheid. Jezelf zijn en blijven tijdens het sollicitatiegesprek. Dit maakt jouw strategie uniek en dus onderscheidend. Maar hoe doe je dit? Je kunt je best doen perfect in de maat te lopen en dit ook zo te laten lijken. Ga je dan voor de winst of voor een goede match? Een goede match maak je niet, een goede match ontstaat. ‘Je kunt niet meer dan je best doen’ heb ik vaak als troostende woorden gehoord. Dit klinkt oppeppend en geruststellend maar dit is niet het antwoord voor de oplossing. Het antwoord is eerder: ‘Je hoeft niet meer dan jezelf te zijn’.

Hoe werkt ‘soul-liciteren’ precies?

Het echt goed leren doen van sollicitatiegesprekken (talenten uitgezonderd), leer je vooral door het gewoon te doen. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Een sollicitatiegesprek is niet veel meer dan een concept met procedures dat doorlopen wordt.

Koolsultancy persoonlijke coaching

Om jouw maximale zelf te leren presenteren tijdens een sollicitatiegesprek en jouw eigen uniekheid in te zetten als geheime wapen, bied ik met Koolsultancy sollicitatie adviesconsults aan. Samen oefenen we één of meerdere sollicitatiegesprekken. Dit doen we door middel van een rollenspel. Een rollenspel waarin ik de sollicitatiecommissie speel en jij jezelf. Jij bent jezelf, zodat jij leert gewoon jezelf te zijn en blijven tijdens een sollicitatiegesprek.

De switch maken naar soul-liciteren leidt tot meer zelfverzekerdheid en plezier.

Sollicitatie adviesconsult / meer informatie


TIP: Draai het eens om! Hoe vaak krijg jij echt goede vragen gesteld tijdens een sollicitatiegesprek? Vaak zijn sollicitatiecommissies, gelegenheidscommissies met naast iemand van P&O/management, een gelijkwaardige potentiële toekomstige collega. Voor deze ‘toekomstige collega’, is het vaak ook een spannende aangelegenheid. Hij/zij voert deze sollicitatiegesprekken ook niet dagelijks. Beter gezegd: als jij al op je tweede of derde gesprek komt, ben jij inmiddels al stukken beter ingewerkt in het voeren van de gesprekken. Dan sta je dus 1-0 of zelfs 2-0 voor.


©Koolsultancy
coaching -inspiratie -advies
contact@koolsultancy.nl
06-45890876
KvK: 71875468
Koolsultancy.nlGepubliceerd door Koolsultancy

Loopbaancoaching, Persoonlijke coaching, inspiratie en advies. Koolsultancy is een bron van inspiratie voor jouw loopbaan en levenspad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: