Vind jouw ‘staart’

Met beide benen op de grond staan en met je ‘staart’ kunnen ‘kwispelen’.

De kwispelende staartfilosofie (mijn filosofie voor loopbaancoaching) was de kick-start voor Koolsultancy. Door stil te staan bij mijn eigen loopbaan (en ook letterlijk even stil te staan), te gaan reizen en door te filosoferen, ben ik tot deze inzichten gekomen.

We leren lopen van nature maar voor het direct bewandelen van het juiste levenspad geldt dat niet. Volgens de evolutietheorie was de mens eerst een aap. Met onze staart waren we in balans en leefden we instinctmatig. Hoe verder we evolueerden, onze staart kwijtraakten en ons ontwikkelden, hoe meer we ambities kregen en op zoek gingen naar geluk.

Beagle Koolsultancy staartfilosofie
Dit is Beagle, mijn symbool voor de staartfilosofie

In mijn filosofie is geluk geen einddoel als constante factor in ons leven. Geluk is een momentopname dat jij zelf zo vaak mogelijk kunt stimuleren om te ervaren/beleven.

Om jouw routes op jouw levenspad goed te bewandelen, zal je in balans willen zijn. Oftewel: met beide benen op de grond staan, maar ook met je ‘staart’ kunnen ‘kwispelen’. Jouw ‘staart’ zal zorgen voor meer balans en geluk. Ik leg het stap voor stap uit:

Been 1: Je weet goed wie je bent.

Been 2: je weet wat je wilt.

Deel 3: Jouw ‘staart’:
Wat vind je leuk en waar ben je goed in of wil je goed in worden?’ Jouw talent, unique selling point, passie, X-factor, of hoe je het ook wilt noemen. De universele term hiervoor noem ik ‘je staart’.

Iedereen heeft een ‘staart’. Dit kunnen bewuste behoeftes/kwaliteiten zijn maar vaak ook onbewuste. In dit tweede geval kun jij deze zelf, met de juiste sturing en/of ondersteuning opsporen en met jouw ‘staart’ gaan (leren) lopen om uiteindelijk veel vaker ‘kwispelend’ door het leven/ naar je werk te gaan.

Met je ‘staart ben je in balans, vind je sneller de juiste routes, boek je eerder successen en zal je regelmatig kwispelen oftewel, gelukkig zijn.

© Koolsultancy 2018 Wet op auteursrecht BWBR0001886

 


> Staartfilosofie in de media: Metronieuws <

Wil jij ook ‘kwispelen’ met je ‘staart’?

Koolsultancy biedt inspiratie om jouw ‘staart’ te vinden of beter te leren gebruiken. Coaching, Bloggen en Lifeliners  gebruik ik hiervoor als middel.

Meer weten over wat ik voor jou als coach kan doen?