Earthfulness Challenge

Hoe ‘natuurlijk’ ben jij?

Een groen medicijn tegen de winterdip..

Mis jij ook de natuur in jouw dagelijkse bezigheden? Ervaar je veel spanning?
Daag jezelf uit tijdens Earthfulness Challenge en verbind je 21 dagen, 1 bewust moment per dag echt met de natuur. Even onthaasten, ontstressen, echt even helemaal in het hier en nu. Daar kun je al snel de vruchten van plukken.
Een verkwikkende start van je dag en een blijvend effect voor de hele dag.

Last van overmatig stress, winterdip, gevoel van rusteloosheid of wil jij je gewoon meer en vaker verbonden voelen met de natuur? Met eenvoudige en effectieve oefeningen leren wij je in 21 dagen tijd weer echt verbinding te maken met de natuur en met een zuivere versie van jezelf.
Verwachtingen, verantwoordelijkheden, sociale druk en ‘moetjes’ vertroebelen de persoon die je in wezen bent en wat je daadwerkelijk wil.  Tijdens je dagelijkse ‘Eartfulness momentje’ gaan we hier een beetje los van breken en nieuwe bronnen aanboren. 

‘Natuur staat symbool voor vrijheid en zit vol met wijsheid

Even onderdompelen in de rust van de natuur.

Terugblik:
April en mei (2022) was er een landelijke pilot. In Hilversum deden we als groep mee en dit werkte goed en inspireerde tot meer. Daarom doen we het gewoon nog een keer en wel vanaf zondag 5 maart. Ontspannen en ZEN het voorjaar in.
Ook op andere plaatsen in het land deden er mensen mee. De Radboud universiteit deed onderzoek naar de positieve effecten van de natuur op ons. De deelnemers vulden achteraf een vragenlijst in. De eerste onderzoekresultaten waren veelbelovend: meer waardering, aandacht en een sterkere band.

Daarom doen wij mee

Wij, Roos (natuurcoach) en Stefan (loopbaancoach) zijn groot liefhebbers van de natuur. In ons dagelijks leven vinden wij regelmatig rust en inspiratie in de natuur. Tijdens de Earthfulness Challenge dagen wij jou uit om je 21 dagen met de natuur te verbinden om ook meer rust, inspiratie en energie te krijgen.

Grote kans dat je dagelijks overspoelt bent met informatie. Dit constant aan staan, verwerken en filteren van informatie is intensief. Door de moderne leefwijzen en overmatig gebruik van technologische hulpmiddelen, is de mens verder van de natuur gaan staan. Met als gevolg een fantastisch BBP (bruto binnenlands product) maar een veel te hoog BBS (‘bruto binnenlands stressniveau’*). De natuur ‘tempert’ letterlijk ons stressniveau.

De natuur ondersteunt ons om stress af te breken en te onthaasten. Ook scheiden bepaalde bomen schimmels af die goed zijn voor het herstel van ons immuun-systeem. De kracht van de natuur kan al snel heel dichtbij zijn.
Door het zien, ruiken en voelen van groen of zwarte aarde, maakt ons lichaam de hormonen endorfine en serotonine aan wat een gevoel van tevredenheid en rust geeft. 

Zo gaan we het doen

Wij helpen je op weg en nemen je 21 dagen met een groep op ‘zweeftouw’ om heerlijk te gaan ontspannen en onthaasten tijdens jouw ‘Earthfulness Moments’.
21 dagen? Hoe houd ik dit vol? Na 5 dagen merk je al een verschil. Laat staan na 21 dagen. We inspireren en ondersteunen jou om een duidelijk doel te vormen waar je aan wil werken en met welk resultaat of effect. Dit doen wij tijdens de ‘kick off’ in de natuur. Vooraf vul je een vragenlijst in als nulmeting waar je nu staat. Na de Challenge vul je weer een vragenlijst in om te ontdekken wat de 21 dagen met je hebben gedaan.

Tijdens de Challenge houden we dagelijks contact via een appgroep en ontvang je dagelijks je Earthfulness oefening. Ook krijg je een ‘Earthfulness bloknootje’ om je dagelijkse observaties, bevindingen en ontdekkingen te kunnen noteren. 

Power of the peers

Net als een ecosysteem doen we dit samen en iedereen op een eigen manier en een eigen plek naar keuze. Bij vastlopers of vragen, doorbraken of inzinkingen is één van ons altijd dagelijks bereikbaar om je vragen aan te stellen of welbevinden te delen. Aan alles is gedacht. Ga mee op ‘earthfulness’ dieet en trakteer jezelf op een dagelijks portie puur natuur voor meer power door innerlijke rust.

Voor het programma van 21 dagen inclusief ‘kick off’, afsluiting, 21 oefeningen en dagelijkse support (en dat bloknootje natuurlijk) vragen wij elke deelnemer om een bijdrage van 25 euro per persoon. De Earthfulness Challenge doe je samen en dat supporten wij graag. Geef je op als tweetal en je betaalt 20 euro per persoon. 

(*: zelfbedachte term)

Meld je nu aan om mee te gaan:

Na jouw aanmelding ontvangen te hebben ontvang je aanvullende informatie per mail en voegen wij jou toe aan de Whatsapp groep. 


Mocht je vrienden en bekenden willen uitnodigen om met je mee te doen, dan kan je onderstaande tekst daarbij gebruiken:


Aanmelden en betaling

Volg ons op onze socials.

Koolsultancy

Bomen met Roos

%d bloggers liken dit: