STAARTFILOSOFIE

Koolsultancy biedt inspiratie om jouw staart te vinden of beter te leren gebruiken. CoachingBlogs en Lifeliners  gebruik ik hiervoor als middel.

Dit is waar het allemaal mee begon. De Staartfilosofie was de kick-start voor Koolsultancy. Door stil te staan bij mijn eigen loopbaan (en ook letterlijk even stil te staan), te gaan reizen en door te filosoferen, ben ik tot deze inzichten gekomen.

We leren lopen van nature maar voor het direct bewandelen van het juiste levenspad geldt dat niet. Volgens de evolutietheorie was de mens eerst een aap. Met onze staart waren we in balans en leefden we instinctmatig. Hoe verder we evolueerden, onze staart kwijtraakten en ons ontwikkelden, hoe meer we ambities kregen en op zoek gingen naar geluk.

In mijn filosofie is geluk geen einddoel als constante factor in ons leven. Geluk is een momentopname dat jij zelf zo vaak mogelijk kunt stimuleren om te ervaren/beleven.
Om jouw routes op jouw levenspad goed te bewandelen, zal je in balans willen zijn. Oftewel: met beide benen op de grond staan, maar ook met je ‘staart’ kunnen ‘kwispelen’. Jouw staart zal zorgen voor meer balans en geluk. Ik leg het stap voor stap uit:
Been 1: Je weet goed wie je bent.
Been 2: je weet wat je wilt.
Deel 3: Jouw staart: ‘Waar ben je goed in of wil je goed in worden?’ Jouw talent, unique selling point of X-factor, hoe je het ook wilt noemen.
Iedereen heeft een staart. Dit kunnen bewuste behoeftes/kwaliteiten zijn maar vaak ook onbewuste. In dit tweede geval kun jij deze zelf, met de juiste sturing en/of ondersteuning opsporen en met jouw staart gaan (leren) lopen.
In balans vind je sneller de juiste routes, boek je eerder successen en zal je regelmatig kwispelen oftewel, gelukkig zijn.
© Koolsultancy 2018 Wet op auteursrecht BWBR0001886

view ape thinking primate
> Staartfilosofie in de media: Metronieuws <

Koolsultancy biedt inspiratie om jouw staart te vinden of beter te leren gebruiken. CoachingBlogs en Lifeliners  gebruik ik hiervoor als middel.

Meer weten over wat ik voor jou als coach kan doen?
Koolsultancy coaching